Mindetavle for H. C. Andersen

Tordenskjoldsgade 17. Til højre for porten en hvid marmortavle for H. C. Andersen, 1805-1875.

Tekst på tavlen: "Her boede Digteren / H. C. Andersen / fra / 1871 - 1871"

Andersen, H. C. på Litteratursiden.dk
"Når H.C. Andersen er blevet berømt verden over, er det fordi hans værker altid har fængslet både børn og voksne. Og det er såvel teksternes fantasifulde indhold som den sproglige virtuositet, de er fortalt med, der griber læseren, der udfordres med historiernes forskellige lag."

H.C. Andersen på Den store danske
"H.C. Andersen, Hans Christian Andersen, 2.4.1805-4.8.1875, dansk digter, allerede i sin egen tid anerkendt som en af de mest originale forfattere i 1800-t.s europæiske litteratur."

H.C. Andersen på Epoke
"Hans Christian Andersen er født den 2. april 1805 i Odense og dør den 4. august 1875 i København."

H.C. Andersen på Wikipedia
"Hans Christian Andersen (2. april 1805 i Odense – 4. august 1875 på Rolighed i København) var en dansk digter og forfatter, der er verdensberømt for sine eventyr. Han var kendt for sine buketter og papirklip, og menes at have opfundet det flettede danske julehjerte[1]. Han er en af den danske guldalders hovedpersoner."

H.C. Andersens bopæl i Tordenskjoldsgade 17 på H.C. Andersen Information Odense
"Den 20. september 1870 flytter H.C. Andersen ind hos  frøknerne Rossing Tordenskjoldsgade 17 i København. Han har der fået to nette værelser på første sal. Det er dog en mindre lejlighed end den han havde paa Kongens Nytorv. H.C. Andersen ser dog en mulighed i, at han senere kan få et værelse til, men skriver, at det dog ikke sker i denne vinter. Det er to ikke ganske unge søstre som havde en slags Hotel Garni i Tordenskjoldsgade. Andersen kan bo her jeg for en rimelig pris. Udover de to værelser har han mulighed for spise og drikke der. H.C. Andersen er glad for det nye kvarter, da det er tæt ved teatret."