Mindetavle for Johan Herman Wessel og det Norske Selskab

Sværtegade 7, Wessels Kro. Tavle for Johan Herman Wessel og det Norske Selskab. - Afsløret 18.9.1992.

"I dette hus havde / Norske Selskab / sine lokaler / 1774-1813 / Opsat 1992 af / Norske Selskab i Oslo / i anledning af 250-året for / Johan Herman Wessels / fødsel 1742"

Det norske Selskab på Den store danske : Gyldendals åbne encyklopædi
"Det norske Selskab, litterær klub i København 1772-1813, stiftet for i forlængelse af Holberg og Tullin at hævde sund sans og sikker smag over for Klopstocks og Johannes Ewalds poetiske eksperimenter."

Det Norske Selskab på Wikipedia
"Det Norske Selskab eller Norske Selskab var en litterær selskabsklub for norske studenter i København. Det blev stiftet i 1772 af Ove Gjerløw Meyer og officielt åbnet 1774. Mødestedet var madam Juels Kaffehus i Læderstræde. Blandt medlemmene var forfattere, digtere og filosoffer i kredsen omkring digteren Johan Herman Wessel."

Johan Herman Wessel på Arkiv for Dansk Litteratur
"Johan Herman Wessel blev født 6. oktober 1742 i Vestby sogn ikke langt fra Kristiania (Oslo) som søn af kapellan (senere sognepræst) Jonas Wessel og Lene Marie Schumacher. Johan Herman var den fjerde af en række på 13 børn. Faderen var nevø til en anden berømt Wessel, Peder Wessel, bedre kendt som Tordenskjold, der således var grandonkel til digteren."

Johan Herman Wessel på Den store danske : Gyldendals åbne encyklopædi
"Johan Herman Wessel, 1742-1785, norsk-dansk forfatter; bror til Caspar Wessel. Han var af solid norsk embedsslægt og tog studentereksamen fra Kristiania (Oslo) katedralskole."

Johan Herman Wessel på Wikipedia
"Johan Herman Wessel (6. oktober 1742 - 29. december 1785 i København) var en dansk-norsk digter og skuespilforfatter. Storebror til matematikeren og kartografen Caspar Wessel og grandnevø til Peter Wessel Tordenskjold."

Bibliotekernes materialer om Det norske Selskab

Mindetavler i Indre By